Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skønhed kommer lige så meget indefra som udefra. Derfor er det alfa og omega, at du har det godt indeni, hvis du vil se skøn ud udenpå. Det handler både om dine følelser, om det, du spiser, og om dit generelle velvære.

Få styr på dine tanker

Hvis du går og slås med en masse tanker, kan det være rigtig svært at finde overskuddet til at passe godt på dig selv. Derfor er det vigtigt, at du sørger for rydde op i dit hoved en gang imellem. Det er måske nemmere sagt end gjort, men du kan faktisk gøre meget for at få mere ro i hovedet.

For eksempel kan du tage på et slotsophold, hvor du bliver forkælet fra top til tå. Hvis du synes, du går og stresser over ting i din hverdag, eller at der ikke er noget, der går din vej, kan et slotsophold være den perfekte løsning. Se for eksempel dette ophold på Fyn.

Kom væk fra hverdagen…

Ofte hjælper det at komme på fysisk afstand af de ting, du slås med. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du kan lægge dem væk mentalt. Der er nemlig ingen grund til at skifte omgivelserne ud, hvis dit hoved er præcis samme sted. Derfor kan det hjælpe at komme ud på et slot, hvor de fantastiske omgivelser og de forskellige aktiviteter får dig til at glemme tid og sted. Før du tager afsted er det dog også vigtigt, at du beslutter dig for at lægge dine problemer væk. Tag eventuelt en bog eller lignende med, som du kan hygge dig med, og som lader dig glemme hverdagen.

…eller få styr på hverdagen

Hvis du gerne vil tage en pause, hvor du lige netop fokuserer på at få styr på dine tanker, kan du dog også sagtens gøre det. Tag eventuelt en blok og en kuglepen med, og tag dig god tid til at skrive dine tanker ned, strukturere dem og tænke i løsninger. Det kan være en stor hjælp at tage overstregningstuscher, forskelligfarvede kuglepenne, post-its og lignende med, så du med farver kan skabe overblik og ”tegne din hjerne”.