Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Husker du at gøre noget godt for dig selv hver dag? Det kan være at gå en tur og trække den friske luft godt ned i lungerne, det kan være at lave en grøn, supersund smoothie til de trætte eftermiddagstimer eller at nyde en kop udrensende urtete i stedet for at guffe resterne af weekendens slikpose, når du synker ned i sofaen om aftenen.

Start i det små – og pisk ikke dig selv

En sund krop starter med sunde vaner. Men nogle gange bliver man så uendelig træt af alt det, man bør og alt det man skal. Men i virkeligheden kan du starte i det små, hvis du vil indføre gode og sunde vaner for dig selv og din krop. Mange kan nikke genkendende til den famøse januarkur. Det er her, alle de gode intentioner er bygget skyhøjt op – så højt at ingen kan efterleve dem. Og så falder det hele til jorden igen. Derfor er det vigtigt, at du ikke tænker, at alt skal laves fuldstændig om på én gang. Start i det små – og gå efter noget, du kan lide og som tanker dig op med god energi.

Lad kroppen op med gode vaner

Kroppen skal lades op, så du har energi til at indføre nye vaner. I Danmark er vinteren lang og mørk, og det manglende sollys svækker vores immunforsvar, overskud og humør. Det, der sker i kroppen er, at den mangler D-vitamin. D-vitamin får vi nemlig via solens stråler, da kroppen selv danner vitaminet, når huden kommer i kontakt med sollys. Om vinteren får vi ingen sollys, og derfor er det en rigtig god ide at tage et kosttilskud, der kan dække kroppens behov for D vitamin. Mangel på D-vitamin medfører flere uheldige symptomer, fordi kroppen ikke kan optage calcium og fosfat fra tarmen. Det medfører bl.a. skrøbelige knogler og tænder, svage muskler og generelt dårligt immunforsvar. Psykisk er det også påvist, at D vitamin har indflydelse på humøret, og at mangel på D vitamin kan medføre træthed og udmattelse. Så tank din krop op på D-vitamin, inden du påbegynder dine nye sunde vaner.