Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Varmestyling, skadelige stoffer, kemikalier fra farvning og lignende er alt samme med til at skade og ødelægge dine hårstrå. I sidste ende kan det ende ud i hårtab, hvis du ikke passer på dit hår. Oplever du allerede tegn på, at dit hår har taget skade? Så er der en række ting, du kan gøre for at opnå et sundt og glansfuldt hår igen.

Vask ikke dit hår for ofte

Er du en af dem, der vasker dit hår hver evig eneste dag? Så er der god grund til at stoppe med det. For hyppig hårvask resulterer nemlig i, at shampooen ødelægger din hovedbund og hårsække, hvilket går udover hårets sundhed og udseende. Som udgangspunkt bør du ikke vaske dit hår mere end 2-3 gange om ugen.

I den forbindelse er det også vigtigt at nævne, at når du endelig vasker dit hår, så bør du benytte produkter, der målretter sig skadet hår såsom kerastase genesis serien.

Få klippet de slidte spidser af

Er dit hår skadet og slidt, kan det ofte ses på spidserne, der er spaltede og tynde. Vil du gerne opnå et sundt og glansfuldt hår igen, er det derfor en rigtig god idé at starte med at få klippet alle de slidte spidser af. Det kan synes som en stor mængde hår til at starte med, men det vil få dit hår til at fremstå meget pænere.

Brug en fugtgivende og plejende hårkur

Hårkurer eller hårmasker er uundværlige, hvis du gerne vil give dit hår den ultimative pleje. En hårkur går nemlig ind og reparerer og plejer alle hårstråene, hvilket bidrager til, at dit hår fremstår blødere, sundere og mere skinnende.

Når du vælger hårkur, bør du:

  • Undgå hårkurer, der er fyldt med farlige stoffer.

  • Vælge en kur, der matcher din hårtype.