Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes ikke meget der er mere feminint og lækkert, end et par gode stilletter. De giver lige det ekstra der skal til, hvis man vil have det fuldendte festlook, for slet ikke at tale om hvad det gør for ben og bagdel. Som et gammelt ordsprog siger, så må man lide for skønheden, og når det kommer til stilletter, er dette ikke bare et ordsprog, men et koldt faktum.

Det kan nemlig lynhurtigt blive en smertefuld affære at gå i stilletter i hel aften, især hvis det ikke er noget man er vant til. Tæerne bliver presset sammen, og foden får en helt unaturlig vinkel, især hvis du vælger en model uden plateau.

Sådan kommer du gennem aftenen

Hvis du følger disse råd, bliver det dog lidt mindre smertefuldt at komme gennem en hel aften på stilletter. For det første handler det om at vælge den stille sko. Her skal du blandt andet holde øje med formen på hælen, der skal være lige, og så er det vigtigt at spidsen af skoen er plan. Hvis dine tæer kommer til at pege bare det mindste opad, er der en stor risiko for at du kan få kramper efter mange timer.

Det er heller ikke helt ligegyldigt hvordan du går, når du så har fået dem på. Hvis du ikke er vant til at gå i stilletter, kommer du meget let til at gå forkert. Du skal sætte hælen i jorden først og lave en rullende bevægelse og ikke sætte forenden af skoen i jorden først.

Køb et silikoneindlæg (de laves blandt andre af scholl), der afhjælper de værste smerter og forebygger vabler. De kan ikke ses udefra og ødelægger altså ikke de look.

HOLD PAUSER

Dette er måske det vigtigste råd du kan få i forhold til at gå i stilletter. Det er meget vigtigt at du holder nogle pauser. De behøver ikke være på timer, men når chancen byder sig, er det en god ide lige at tage skoene af, bevæge fødderne lidt og stå fladt på fødderne.

Under middagen (hvis der er sådan en), kan du snige dem ubemærket af, og give fødderne lidt luft. Hvis du er i byen på diskotek eller lignende så sørg for at komme lidt ned og sidde, så du ikke konstant har pres på dine fødder.