Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du ryger, så ved du nok godt allerede at det er meget usundt, og at der kan være mange bivirkninger og følgesygdomme forbundet med at ryge. Du har sikkert også prøvet at holde op, men for de fleste er det ikke helt så let som det lyder.

Men hvis du mangler endnu en grund til at holde op med at ryge, så kommer der en mere her. For du ved sikkert godt, hvad KOL og rygelunger er, men er du også klar over, hvor skadeligt for din hud det er, hver gang du tænder en cigaret og trækker røg ned i lungerne?

Rygning giver rynker

Vi har nok alle sammen set ældre damer med rynker omkring munden, der tydeligvis er kommet efter mange års rygning, men generelt er der en større risiko for rynker hvis man rynker. Vi får alle rynker, men der er stor forskel på, hvordan de ser ud og ikke mindst hvor tidligt vi får dem.

Nikotinen i cigaretterne ødelægger de perifære blodkar, hvilket ødelægger blodtilførslen til huden og dermed øger risikoen for rynker. Det er altså specielt dem om munden der rammes, men det er rynker generelt. Det betyder også, at du ikke går fri hvis du benytter e-cigaretter, medmindre du vælger de udgaver, der ikke indeholder nikotin.

Vil du gerne være grå?

Den dårlige blodcirkulation i kroppen på grund af nikotin og røgen, er dog ikke kun noget der kan ses ved rynker. Det giver også en anden glød, hvilket gør, at rygere godt KAN se mere grå ud.

Hvis du gerne vil undgå dette, er det en god ide at dyrke motion, da dette får blodcirkulationen i gang, som er med til at sørge for at du får en sund kulør tilbage i huden. Det siger sig selv, at motion dog også bliver sjovere og lettere, hvis du samtidig har kvittet cigaretterne.

Alle elsker gule tænder – eller?

Medmindre du er Mads Mikkelsen, så klæder ryger-tænder dig ikke. Vi kender alle nogen, der har gule tænder på grund af rygning, og det er altså bare ikke særlig lækkert at se på.

Tænderne kan naturligvis blive renset ved en tandlæge eller lignende, men det slider på tænderne, og generelt er rygning heller ikke godt for tænderne. Jo længere du har røget jo dybere spor sætter det også i tænderne – så det handler om at stoppe hurtigst muligt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here