Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

 

Der er uden tvivl mange, der er klar over, at det er godt for ryggen, nakken, skuldre osv at rejse sig op og arbejde med jævne mellemrum. Der er rigtig mange, der har hæve sænkeborde på deres arbejdspladser, men det er langt fra alle, der bruger dem. For selvom mange har mulighed for at hæve deres bord, så er der ikke mange, der rent faktisk gør det.

Der er desuden også mange, der tænker på hæve sænkebordet som noget, der udelukkende har en ergonomisk effekt, men det er en fejl. Du kan nemlig forbrænde rigtig mange kalorier ved ganske enkelt at rejse dig op og arbejde nogle timer hver dag.

Det er svært at sige præcist hvor meget det betyder, at du ikke kun sidder ned og arbejde, men flere undersøgelser peger på, at man kan forbrænde op mod 3.5 kilo fedt om året, hvis man står op i tre timer om dagen. Der er ikke nogen der siger, at alle tre timer skal være på arbejdet, men jo flere sundere vaner, du kan gøre til en del af hverdagen, jo sundere bliver du naturligvis også.

Rejs dig 10 minutter i timen

10 minutter i timen lyder ikke af meget, og det ER det heller ikke, alligevel kan du nemt komme til at sidde nede flere timer i træk, uden at tænke videre over det.

Men har du arbejdsdag på 8 timer som de fleste har det, så vil det betyde tæt på halvanden timens ståen, hvis du står op i 10 minutter hver time, og på den måde er du allerede halvt i mål for hvor meget du minimum bør stå op.

Sæt en alarm der ringer hver hele time, så du ved det er tid til at stå op. Efter et stykke tid bliver det ikke til en pligt men en sund vane. Det kan være svært at fine ud til motion, der holder dig sund og skøn, op bare det at stå op, er altså et godt sted at starte.