Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du er lige som os her på redaktionen, så er sommeren også din yndlingssæson. De dejlige dage med sol og lange lyse nætter, hvor man kan sidde på terrassen og drikke et dejligt glas rosé og nyde livet. Ja, den danske sommer er svær at hamle op med, hvis vejret ellers arter sig bare nogenlunde og byder på de solskinstimer, som de fleste af os håber på.

Selvom du elsker sommeren og solen, og måske et par ture til stranden og nogle lækre forfriskende dukkerter, så er det ikke sikkert at dit hår har den samme uforbeholdne kærlighed overfor vejret – sommeren er nemlig en af de årstider der er absolut hårdest ved dit hår, hvilket ikke mindst skyldes, at du ofte er udenfor i mange flere timer, end du er i de andre årstider.

Typisk bliver håret lysere i solen, og det får en lidt anden struktur af solens stråler og det kan føles lækkert, men tag ikke fejl, for meget sol kan være meget ødelæggende, især hvis du kombinerer det med saltvand.

Gode råd mod solens (dejlige stråler)

Det betyder naturligvis ikke at du skal gemme dig under en stor hat hele sommeren, blot at du skal passe godt på dit hår, hvis du gerne vil holde det sundt.

Eksempelvis kan du vælge en motion lotion fra Kevin Murphy, der indeholder UV filter ligesom vi kender det fra det solcreme vi smører på vores krop. Dette beskytter mod solens stråler.

Når du har været ude i solen og eventuelt ved stranden hele dagen, er det vigtigt at du giver din hår en kærlig behandling, når du kommer hjem. Dette kan blandt andet være med en god genopbyggende balsam, der er med til at styrke hårets balance. Det kan også være en god ide med en mere intensiv hårmaske.

Alle produkter kan du finde her hos hair247 – hvor du kan finde en masse naturlige produkter uden parabener og giftige tilsætningsstoffer, der er endnu værre end solens stråler.

Brug en hat

Skulle det blive en rigtig varm sommer eller skal du måske til sydens sol, hvor temperaturerne ofte er højere og hvor solen er kraftigere, er det en god ide at give dit hår lidt pause fra solen. Det kan være under et tørklæde eller en solhat – der skal helst være luft, medmindre du vil have en hovedbund på kogepunktet.

Derudover er der det universelle råd om at blive væk fra middagssolen og holde sig lidt i skyggen mellem 12 og 15.