Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Rigtig mange går jævnligt rundt og bekymrer sig for en hårgrænse, der på et tidspunkt begynder at krybe højere og højere op i panden og et hår, der bliver gråt og trist at se på. Der er mange skrækscenarier, når det kommer til hår, men faktisk kan man selv gøre en del for, at håret kommer til at se godt ud i mange år.

Hårpleje for både mænd og kvinder er blevet utrolig populært, og der er heller ingen tvivl om, at det virker. Når man tager sig godt af håret, så tager det sig godt af os, og derfor bør man passe så godt på håret som muligt.

Undgå at vaske hår for ofte

Noget af det, der virkelig kan skade håret på lang sigt, er hyppig hårvask, og det er noget, som mange folk ikke er opmærksomme på. I virkeligheden bør man kun vaske hår 1-2 gange om ugen, da de naturlige fedtstoffer i håret skal have lov til at passe på håret. I den mellemliggende periode kan man benytte sig af f.eks. tørshampoo til at rense håret skånsomt, således at håret ikke tager skade.

Det bedste råd til at passe godt på håret er i virkeligheden dette: Hav altid en god tørshampoo med dig. Dermed udvasker man ikke håret, og det er med til at holde håret i skak.

Brug naturlige hårmidler, når det er muligt

Selvom mange hårmidler er blevet utrolig avancerede og har mange forskellige funktioner og gavnlige egenskaber, så har naturen alle dage været bedst. De naturlige hårprodukter giver en god oplevelse samtidig med, at de ikke skader håret unødigt, og det kan være med til at passe ekstra godt på dit hår.

Herudover bør man generelt bruge så få hårprodukter som muligt, da håret helst skal have lov til at passe sig selv. Eneste undtagelse hertil er diverse hårolier, der kan være med til at opbygge et ekstra lag beskyttende fedt på hårets yderside.

Sådan passer du på dit hår:

  • Vask hår maksimalt 1-2 gange om ugen.

  • Brug få, naturlige hårprodukter.

  • Få masser af søvn – stress har stor indvirkning på håret.