Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes nok ikke mange kvinder her i landet, der ikke har bodylotion og eller diverse olier stående på badeværelset. At passe godt på sin hud er nemlig for mange lige så naturligt som at passe godt på sine tænder eller lignende, altså noget vi gør hver dag og noget der hele tiden er fokus på.

Der er rigtig mange der bruger mange penge på de rigtige cremer og de rigtige fugtgivende olier, som giver kroppen de antioxidanter dem har brug for, for at holde sig sund og frisk. Blandt de førende mærker finder man eksempelvis Meraki, men der findes nærmest utallige  mærker på markedet og mange af dem laver rigtig gode olier.

Spis olien i stedet for at smøre den på

En ting som det langt fra er alle der er klar over, er at det rent faktisk er meget vigtigt, at du også indtager masser af olie i din kost. For selvom det kan have en effekt, at du smører olie på tør hud, så er tør hud typisk et tegn på, at kroppen mangler omega 3 og omega 6 olier, og hvis du ikke indtager olie, men udelukkende smører det på, vil effekten aldrig blive den ønskede.

Hold øje med alarmklokkerne 

Din krop er en maskine, der skal køre som smurt og det betyder at du både skal have de rigtige brændstoffer til den indvendigt og udvendigt. Ligesom en bil advarer dig om hvis den mangler olie, så gør din krop det samme, men det handler om at vide, hvad du skal kigge efter. Begynder du at få tør hud, eller begynder den at blive irriteret, er det dens måde at fortælle dig på, at der er noget galt, og så er det ellers dit ansvar at reagere på dette og gøre ved det.

Cremer og olier er i sig selv plaster på et åbent sår

Hvis du skulle holde huden sund alene med cremer og olie ville det kræve at du smurte dem stort set hver sjette time, da huden hele tiden fornyes indefra. Dette er det nok de færreste der har tid eller mulighed for. Det er derfor som at putte plaster på et åbent sår, hvis du ikke går noget ved symptomerne.

Kombinerer du hvad du spiser og eventuelt får ekstra olie og omega 3 og 6 fedstyrer, samtidig med at du plejer din hud udvendigt, får du også en hud der er sund og smuk i mange år.