Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange holdninger til skæg, for mens nogen mener at det er det lækreste og mest moderigtige, er der også mange, der bestemt ikke mener, at det er tilfældet og mere er til det glatte look. Man kommer nok ikke uden om, at fuldskæg er en af de tendenser, der har fyldt rigtig meget i gadebilledet de senere år, hvor mange forskellige typer af mænd har forsøgt sig med det, hvor det langt fra er alle der er sluppet lige heldigt fra det.

Er det slut med fuldskægget?

Der er mange, der mener at fuldskægget er hurtigt på vej retur, og at det glatte look igen kommer in nu. Hvis du ikke har barberet dig i lang tid og nu skal i gang med det, kommer der her en guide til hvordan du kommer i gang med at barbere dig igen.

Har du haft skæg i lang tid, om det så er et tykt og fyldigt fuldskæg eller du har haft skægstubbe, så er huden vant til at blive lade været i fred. Derfor vil den helt sikkert også reagere, hvis du pludselig begynder at tage alt skægget af. Du husker uden tvivl hvor irriteret og rød hud man kan få af at barbere sig, men det behøver ikke være sådan, og hvis du passer på, kan du godt slippe for det.

Barbermaskine eller skraber?

For “den glatte mand”, kan det nærmest være en religion om vælger en skraber eller en barbermaskine.

Vælger du at bruge en barbermaskine, så lad være med at spare og gå efter en billig model, du vil hurtigt finde ud af, at det er et dårligt sted at spare. En god (og ofte dyr) maskine, kommer tættere og er samtidig mere skånsom, da knivene er skarpere og du derfor ikke skal kører flere gange over samme sted. (du kan finde barbermaskiner her).

Samtidig kan det være en god ide at vælge en, der har en base, hvor den bliver renset, så du slipper for selv at skulle huske på det.

Der er ingen tvivl om, at selvom nogen producenter af barbermaskiner vil sige noget andet, så får man den tætteste barbering med en skraber, men det er så også her at huden kan blive mest irriteret.

Sådan undgår du røde knopper

Hvis du vælger at skrabe, så er der her et par gode råd til hvordan du undgår de røde knopper, som også kaldes skægpest. For det første skal du sørger for at du bruger en rimelig ny skraber, eller i hvert fald husker at skifte bladene, så de er knivskarpe. Den sikre vej til røde knopper er nemlig sløve blade, der ikke tager ordentligt ved.

Har du nogensinde været ved en barber, har du helt sikkert oplevet det. Nemlig at få huden opvarmet med en klæde af en slags, inden kniven føres. Når huden er varm bliver skægstubbene blødgjort og de slipper lettere, hvilket mindsker risikoen for røde knopper.

Det er naturligvis et must at bruge barberskum eller creme, ikke noget med at barbere dig uden under bruseren, hvilket vil være en garanti for irriteret hud.