Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Tænker du over, hvordan dit tøj er produceret? Om menneskene bag har haft ordetlige forhold, om tøjproduktionen har forurenet vores klode og om der er brugt bæredygtige materialer?

Flere danskere vælger at købe bæredygtigt og økologisk tøj

Flere og flere stiller sig selv ovenstående spørgsmål, når de handler tøj og mode. Tendensen er, at man gerne vil give lidt ekstra penge sine tøjkøb frem for at købe bunkevis af billigt produceret tøj. Tanken om, hvordan det kan lade sig gøre at producere og sælge tøj SÅ billigt, er ikke længere noget, der får folk til at klappe i hænderne. De penge, man har sparet på tøj, er ikke den sorte samvittighed værd. For vi ved jo faktisk godt, at produktionen af tøj og mode, er noget af det mest forurenende, der findes. Og det er ikke fedt at vide, at man har udsat Moder Jord for unødvendig CO2 udledning og forurening, for at man kan have fem ekstra stykker billigt tøj i skuffen.

Gør det til en vane at købe bæredygtig mode

Men hvordan kan man øve sig i at lukke øjnene for diverse knaldtilbud på billigt tøj, når man skal forny garderoben? Hvis du handler meget på nettet, så besøg en af de webshops, der sælger økologisk og bæredygtigt tøj. Hvis det slet ikke er en del af din shopperutine at tjekke denne type webshops ud, så få det ind som en vane. Det giver dig lyst til at planlægge dine køb bedre og købe lidt mindre, men godt – tøj du kan stå inde for.

Bliv inspireret til økologisk og bæredygtigt tøj

En webshop, der kan anbefales at kigge nærmere på er Purløg & Persille. Her har ejerne bag specialiseret sig i at indkøbe primært bæredygtigt og økologisk tøj til kvinder. Du kan også finde ventetøj, ammevenligt tøj og ting til baby. Man fornemmer med det samme, at shoppen er en passion for folkene bag Purløg & Persille, og glæden ved bæredygtig mode smitter af med det samme, man træder ind i deres univers.