Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når man opdager at man er begyndt at tabe håret, så kan det været rigtig svært at håndtere. Der er mange forskellige grunde til, man enten fælder meget hår, eller decideret taber håret. Hvad end du oplever hårtab efter graviditet, hårtab forbundet med stress eller bare tynder lidt ud i håret af diverse grunde, så er det lige svært at håndtere mentalt. Håret har stor betydning – specielt for kvinder, og derfor kan selv bare slidt hår være en ærgerlig hovedpine at have.

Men hvad skal man gøre, hvis man oplever hårtab? Er der noget at gøre? Det kigger vi nærmere på nedenfor, hvor vi vil gennemgå en række tiltag man kan foretage sig, skulle man opleve hårtab.

 

Lokaliser hvorfor du taber håret

Først og fremmest er det vigtigt at man lokaliserer hvorfor man taber håret. Hvad er grunden til, at du oplever hårtab? Er det almindelige hårtab efter graviditet, eller er det eksempelvis pletskallethed du oplever? Måske det er forbundet op med stress, eller en lang periode af overforbrug af styling produkter. Der er som sagt rigtig mange grunde til, hvorfor du kan tabe håret, og derfor er det også vigtigt at du finder frem til hvor du netop taber håret.

Det er først når du har fundet årsagen til hårtabet, at du kan gøre noget ved det. Ofte kan det dog være en god idé at tage alle tiltag i betragtning, da det også vil sikre dig et sundere hår generelt.

 

Minimer brug af styling produkter

Hvis du vil undgå hårtab, eller hvis du bare vil have et sundere hår, så er det bedste du kan gøre at minimere brug af styling produkter såsom hårlak, glattejern, voks, føntørrer mv.
Brug af styling produkter skader håret, og hvis ikke du oplever hårtab i den forbindelse, så er chancen for at dit hår vil se tørt og slidt ud dog en del større, hvis du over-forbruger styling produkter.

De fleste kan ikke helt undgå at bruge diverse produkter og midler i håret, hvorfor det selvfølgelig er helt umuligt komplet at undgå – det er heller ikke meningen. Man kan dog sørge for, at man ikke vasker sit hår mere end nødvendigt samtidig med, at man forsøger at mindske styling produkter. Det er nemlig også belastende for håret at gennemgå en vask hver -eller hver anden dag, hvorfor 2 gange ugentlig, er det ideelle.

Overvej dine kostvaner

Du er hvad du spiser – og det gælder også når det kommer til dit hår. Har du usunde kostvaner, og får du ikke de nødvendige vitaminer, så kan det ses på dit hår. Det kan miste glansen og se mere slidt ud, hvorfor det altså er super vigtigt at man forsøger at opretholde en balanceret kost, hvis man vil opnå en sundt og langt hår.

Har du svært ved at få en masse vitaminer gennem kosten, så findes der også et hav af forskellige kosttilskud, som kan være en god hjælp mod at få de rigtige vitaminer til håret.

Overordnet set, så gælder det om at behandle sit hår som et ”levende” organ, hvorfor det skal behandles med respekt og have den rette næring.