Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er for alvor blevet sæson for rulleskøjter, og rulleskøjteløberne er begyndt at vise sig på cykelstier og veje. Måske du skal ud i det gode vejr og nyde en frisk tur? Læs med og find ud af hvilken type rulleskøjte, der passer bedst til dig og dine behov.

Inliners eller side-by-side rulleskøjter?  

Det er forskelligt, hvad folk bedst kan lide at køre med, når det kommer til rulleskøjter. Hvis du tog et smut tilbage i tiden, ville de fleste køre rundt på de klassiske side-by-side modeller, som mange voksne forbinder med rulledisko, der var ekstremt populært førhen. Rulleskøjterne fandtes i seje farvekombinationer, der vakte opsigt i gadebilledet. Her sidder hjulene i par ved siden af hinanden, hvilket giver en god balance og en stabil køreoplevelse. Disse kan give dig en god og sikker oplevelse, hvis du er nybegynder. Inline rulleskøjter er en anden populær mulighed. Disse rulleskøjter bliver ofte brugt i en mere sportslig henseende. Inliners har oftest fire hjul, der sidder i en række under skøjten. Det giver dig mulighed for at opnå en god hastighed, men stadigvæk have en stabil fremgang. I inliners har du ligeledes mulighed for at få en bedre støtte op omkring skinnebenet. Hvad der også adskiller inliners og side-by-side rulleskøjter er bremsen. Ved side-by-side sidder de ofte forrest, mens de sidder bagpå inliners. Vær opmærksom på dette, når du udvælger dine nye rulleskøjter.

Husk beskyttelsesudstyr

Når du står på rulleskøjter, skal du huske udstyr, der kan beskytte dine knæ, albuer og hænder. Det er især vigtigt at beskytte disse steder på kroppen, da det er her, du oftest vil tage fra, hvis du vælter. De beskytter dig fra de værste hudafskrabninger og slag, der kan komme ved et styrt. Husk også en hjelm til at beskytte hovedet. Så er du sikker og klar til at rulle afsted.