Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Livet som forælder er travlt, og det kan svært at få tid til at pleje sig selv – børnene kommer jo i første række. Men der er faktisk mange ting, du kan lave sammen med dine børn, som er godt for både dig og dem. For eksempel kan du holde dig i form ved at lege. Ja, du læste rigtigt! Så hvis du ikke har tid til løbeturen eller holdet i fitnesscenteret, kan du i stedet gå en tur udenfor med børnene.

Indret haven til aktiv leg

Fysisk aktivitet er vigtigt for børn, da det øger deres sundhed, trivsel og motoriske evner. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn og unge mellem 5 og 17 år bevæger sig mindst 60 minutter om dagen ud over de almindelige daglige kortvarige aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at man som forældre er en god rollemodel og opfordrer og motiverer sine børn til at være fysisk aktive. En god måde at gøre det på er ved selv at deltage i aktiviteterne sammen med børnene. I kan for eksempel gå en tur i haven sammen – der er der nemlig rig mulighed for aktiv leg. Stil fire gummistøvler som mål, og I kan spille fodbold eller andet boldspil.

Hop dig i form

Hvis der er god plads i haven, kan I med fordel investere i en havetrampolin. Den er et sikkert hit hos børn i alle aldre og giver dem god mulighed for at forbedre balanceevne og motorik. Desuden øger leg på en trampolin pulsen og kan derfor kategoriseres som fysisk aktivitet. Men trampoliner hitter ikke kun hos børn – voksne får også rigtigt meget ud af at hoppe på trampolin. Så hop dig i form sammen med børnene og mærk de mange fordele ved motionsformen på egen krop samtidig med, at I bruger kvalitetstid sammen. Trampoliner fås i mange forskellige størrelser, så hvis det kniber lidt med plads i haven, kan I vælge en mindre model.