Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Bliver dit syn forstyrret af dine øjenlåg eller bryder du dig ikke om, hvordan dine øjenlåg ser ud? Så kan en øjenlågsoperation være noget for dig. Men hvad er det egentlig og hvordan kan det hjælpe dig? Læs med i denne korte oversigt og bliv meget klogere.

Hvad er en øjenlågsoperation?

En øjenlågsoperation kan lyde som et stort indgreb, men er faktisk ikke nogen stor operation. Under en øjenlågsoperation fjerner lægen tunge øjenlåg og poser under dine øjne ved at fjerne hud og væv fra øvre og nedre øjenlåg. Det gør øjenlåget mindre tungt og kan afhjælpe nogle af de gener, som du måske har oplevet. Kun plastikkirurger eller øjenlæger må udføre denne type af indgreb, men heldigvis kan få foretaget en øjenlågsoperation mange steder, blandt andet hos Øjenlægernes Center.

Er det farligt?

En øjenoperation er ikke farligt og slet ikke sammenlignet med andre indgreb, som vi mennesker anser som rutineindgreb som vi kan opleve hos f.eks. en tandlæge. Det er dog forståeligt at være nervøs – det er trods alt dine øjne, som der er tale om. Heldigvis kan du få dæmpet dine bekymringer hos din øjenlæge, som kan tale dig igennem processen og forklare alle aspekter ved indgrebet. På den måde virker en øjenlågsoperation ikke lige så skræmmende og du kan få den foretaget uden nervøsitet i kroppen.

Er en øjenlågsoperation noget for dig?

Der kan være flere grunde til at få foretaget en øjenlågsoperation. Måske bryder du dig ikke om hvordan dine øjne ser ud for tiden – det kan skabe usikkerhed og nedsat velvære. Måske oplever du også gener på grund af dine øjenlåg – det kan f.eks. ske, hvis du har meget tunge øjenlåg, som forstyrrer dit syn. Dette kan en helt almindelig øjenlågsoperation hjælpe på. På den måde får du dit gamle syn tilbage – helt uforstyrret af tunge øjenlåg.