Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Psykiske sygdomme kan ramme alle, og det er ikke altid nemt at sige hvorfor, men sådan er det bare. Og selvom at en god veninde måske bliver ramt af skizofreni, betyder det ikke, at hun ikke længere er den samme person, som man har kendt i mange år. Hun kan stadig lide mange af de samme ting, som man plejer at lave med hende. Der er måske bare nogle få ting hun ikke rigtig kan tåle, før hun er rask. Derfor er det vigtigt, at man ikke opfører sig anderledes omkring hende, da dette måske kan fortolkes som om, man ikke kan have det sjovt med hende.

Ha det godt sammen

Selvom ens veninde er i et skrøbeligt sted i sit liv, betyder skizofreni ikke at livet går på pause. Man kan sagtens have det sjovt selvom man har skizofreni, man skal bare lære sine grænser at kende, hvilket også er ens job som pårørende. Så hvis din veninde er ramt af skizofreni, så gør alt hvad der plejer at gøre hende glad.

Glad udenpå glad inden i

En psykisk sygdom er ikke nem at se udefra, da der ikke er nogen store fysiske tegn som viser at man ikke har det godt. Disse tegn er måske begrænset til et trist ansigt og et lukket kropssprog. En gang imellem kan det dog hjælpe på det psykiske, hvis man gør noget ud af sig selv og udstråler glæde. Tag hende med ud og shoppe, læg makeup eller lav en komplet makeover. En gang imellem kan det hjælpe på ens humør, hvis man føler sig glad med hvordan man ser ud. Derfor er det en god idé, at hjælpe sin veninde i gang med disse ting som måske var ren rutine, da hun var frisk. Man skal bare være sikker på hvordan hun har det inden i, så man ikke for tidligt tror hun er rask.