Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Et af de vigtigste råd, vi nogensinde kommer til at give dig, er at drikke mere vand. Og ja, vi sagde MERE.

Du har sikkert hørt det før, og det er der en grund til. At vi skal drikke mere vand er ikke en sejlivet myte eller vandrehistorie, men faktisk en af de mest basale sandheder om vores krop.

Hud, hår og maskineri

Vand er nemlig et af kroppens vigtigste brændstoffer, og du kan kun leve få dage uden væske. Til sammenligning kan du klare dig op til en måned uden mad – i yderste nødstilfælde.

Vand er nemlig det, der får alt i kroppen til at fungere. Det nærer vores celler og hjælper fordøjelsen, men ud over det har vand også stor betydning for vores udseende. Hvis kroppen ikke har nok brændstof, får du nemlig regningen med det samme i form af fine linjer i ansigtet, poser under øjnene, tør hud og tørt hår.

Hjælp kroppens processer

Hvis du vil tabe dig, kan det også være en stor hindring, hvis du ikke får nok vand. Kroppen skal nemlig bruge vand, når den nedbryder maden, og du kan gå glip af gode fibre og næringsstoffer, hvis kroppen ikke kan nedbryde maden ordentligt. Samtidig er vand med til at dæmpe din sultfølelse, fordi det ofte er svært at kende forskel på, om man er sulten eller tørstig. Derfor bør du altid prøve at drikke vand, før du spiser en ekstra portion.

Du skal også være opmærksom på, at andre drikke end vand ofte indeholder mange skjulte kalorier. Kaffe med mælk, juice og varm kakao kan alle være rene kaloriebomber, hvis du drikker dem flere gange om dagen eller bare en enkelt gang hver dag.

Hold dig sund og frisk

Den bedste måde at få nok vand på, er ved at gøre det let. Køb en drikkedunk, som du kan tage med dig, så du aldrig mangler vand. Du kan for eksempel købe en drikkedunk i stål fra Klean Kanteen, som praktisk talt holder evigt. Så hjælper du både miljøet og dig selv på samme tid – win win.

Det er især vigtigt, at du får nok vand før og under din træning. Sved dræner nemlig kroppen for vand, og du præsterer bedre, når du er velhydreret.