Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

 

Der er mange veje til velværd og indre skønhed, og der er ikke et entydigt svar på, hvordan man opnår dette. Det er de færreste af os, der opnår den situation hvor man føler sig så lykkelig, at det ikke kunne være bedre. Dog er der mange af os, der kan forbedre små ting i hverdagen, som kan være med til at gøre os en lille smule mere lykkelige i hverdagen, en af dem kan være søvn.

For nogen er det lykke, at have mere fritid til familien, og for nogen er det lykken at arbejde meget og dermed opnå deres karrieremål. Det er meget forskelligt fra person til person, men ens for mange af vores mål, er det vejen dertil, kræver at vi får vores nattesøvn. Faktisk er det et populært udtryk, at man IKKE kan blive lykkelig ved mangel på søvn. Kroppen og hjernen har brug for søvnen for at kunne fungere og få de ting der sker omkring en, til at fungere. Derfor betyder søvn faktisk mere, end vi aner. En god måde at få sin søvn på er at mørklægge sit soveværelse, da man sover bedre i helt mørke rum. Køb nogle gode mørklægningsgardiner – og husk at bruge dem. Det kan også være en dårlig ide at se TV lige inden man skal sove, da det let kan sætte en masse tanker igang, udover at holde dig vågen. Derudover har flere forskere udtalt at den blå lys fra TV’et også påvirker nogle symtomer i hovedet, som gør at man fortæller hjernen at den skal være vågn.

Flere hjerneforskere har forsket i hvordan søvnen påvirker ens hjerne, og på videnskab.dk kan du læse mere om denne forskning. Her beskrives nogle af grundene til at det så vigtigt at få en god natte søvn, og hvorfor det er essentielt i forhold til sundhed og ikke mindst velværd. En anden af de ting man kan selv kan gøre, er at få den daglige motion, samt at være udenfor.