Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at vælge økologisk, og det er derfor en god idé at gøre det, hvor det er muligt. Men det kan være svært at finde ud af, hvilke produkter der er økologiske, og hvilke der ikke er. Her får du en liste med 5 ting, du faktisk kan få økologisk.

1. Økologisk frugt og grønt

Det er selvfølgelig muligt at få økologisk frugt og grønt. Det er faktisk muligt at få det meste frugt og grønt økologisk. Du kan købe det på markedet, i helsekostbutikker eller i supermarkeder, der fører økologiske produkter.

2. Økologisk kød

Det er også muligt at få økologisk kød. Det er dog ikke alt slags kød, der er økologisk, så du skal være opmærksom på, hvilket slags kød du køber. Kød der er økologisk, er ofte dyrere end almindeligt kød, så det er en god idé at tjekke priserne, inden du køber.

3. Økologisk mælk

Økologisk mælk er også muligt at få. Du kan købe den i samme butikker, som du køber almindelig mælk. Mælk der er økologisk, kan være dyrere end almindelig mælk, så det er en god idé at tjekke hvor der er tilbud, og så køre efter det. Hvis du hver uge kigger i din tilbudsavis, vil du kunne se hvor de har gode tilbud på økologi.

4. Økologiske æg

Økologiske æg er også muligt at få. Du kan købe dem i de alle dagligvarebutikker. Det er dog ikke alle typer æg, der er økologiske, så du skal være opmærksom på, at der står økologisk på pakken. Æg der er økologiske, er ofte dyrere end almindelige æg, så det er en god idé at tjekke priserne, inden du køber.

5. Økologisk sengetøj

Økologisk sengetøj er også muligt at få. Du kan købe det i helsekostbutikker eller i specialbutikker, der sælger bæredygtigt sengetøj. Det er dog ikke alle typer sengetøj, der er økologisk, så du skal være opmærksom på, hvilken slags sengetøj du køber. Sengetøj der er økologisk, er ofte dyrere end almindeligt sengetøj, så det er en god idé at tjekke priserne, inden du køber. Skal du eksempelvis have et sæt bambus sengetøj 240×220, så skal du også være opmærksom på, hvordan du vasker det, så det ikke går i stykker. Det er muligt at få mange ting i en økologisk udgave, og hvis du ikke kan finde det, kan du altid spørge efter det i butikkerne.