Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange der siger at skønhed kommer indefra, og selvom det naturligvis er en sandhed med modifikationer, så skinner det typisk igennem, hvis man har et skønt indre. Et skønt indre kommer typisk af et indre der er i balance, og balance er en af de ting, som der er mange der jagter igennem deres liv.

En af måder, hvor du både kan holde dig skøn udenpå og indeni er gennem yoga, da denne motionsform både får dig i god form, men også kan være med at give dig en indre ro. Vi har her samlet 5 gode grunde til, at det er en god ide at kaste dig over yoga, hvis du ikke allerede er i gang.

Alle muskler trænes

Yoga er modsat mange andre former for motion en sikker måde at få trænet alle dine muskler, hvilket ikke kun er godt for styrken, du får også en bedre forbrænding fordi alle de store muskelgrupper arbejder.

Du bliver mere smidig

Selvom man måske føler sig stiv som et bræt, så kan yoga hjælpe dig med at blive mere smidig, hvilket er utrolig sundt i forhold til dit velvære. Smidighed forebygger nemlig problemer med eksempelvis ryg og nakke som rammer tusindvis af danskere hvert eneste år.

Kan dyrkes overalt

Yoga er en af de motionsformer der kræver mindst i forhold til plads og lignende. Det kan være en god ide at følge nogle hold, når du er nybegynder, og så blive mere og mere selvstændig i takt med du får det ind under huden. Det eneste det kræver er en yogamåtte og noget tøj du har det behageligt i.

Bedre koncentration

Der er mange der oplever at de bliver bedre til at koncentrere sig efter at have dyrket yoga i et stykke tid. Åndedrætsøvelser og lignende er en stor del af yoga, og man bliver derfor også mere opmærksom på, hvordan man trækker vejret, hvilket er med til at kroppen bliver mere rolig.

Vægttab

Jo mere ens muskler arbejder, jo mere forbrænder man, hvilket også betyder, at du taber dig af at dyrke yoga. Fordøjelsen bliver desuden ofte forbedret, da mave og tarmsystemet bliver styrket gennem øvelserne.